Νέα στοιχεία για επίθεση με βιτριόλι: Η γυναίκα που το έριξε χρησιμοποίησε λεωφορείο

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα στοιχεία τα οποία εξετάζει προσεκτικά η Αστυνομία έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν τις κινήσεις της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Φαίνεται πως η δράστιδα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, έφτασε και τις δύο φορές – την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα της επίθεσης – στην Καλλιθέα με το λεωφορείο της γραμμής, το οποίο ήταν γεμάτο με κόσμο. Αποβιβάστηκε σε στάση πολύ κοντά στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, που εργάζεται η 34χρονη και αφού έφτασε στο σημείο που είναι το κτίριο, μπήκε και περίμενε το θύμα της.

Μετά την επίθεση κινήθηκε αριστερά από την είσοδο του κτιρίου, διέσχισε τρέχοντας τη λεωφόρο Θησέως, πέρασε το διάζωμα και έφτασε στο ταξί που την περίμενε 500 μέτρα πιο μακριά από την άλλη πλευρά του δρόμου. Η γυναίκα έφυγε με το ίδιο ταξί, το οποίο είχε καλέσει με τηλεκάρτα.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον τηλεφωνικό θάλαμο που χρησιμοποίησε η δράστιδα για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ταξί, ενώ έχουν και βίντεο από το σημείο.

Ωστόσ να σημειωθεί πως θεωρείται αρνητική εξέλιξη στις έρευνες το γεγονός πως η τηλεκάρτα με την οποία έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα διάρκειας 30 δευτερολέπτων δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επικοινωνία.

Η γυναίκα φορούσε μπεζ καπαρντίνα, σακίδιο στην πλάτη και κρατούσε κάτι στο χέρι της – ένα μπλε δοχείο που πιθανότατα περιείχε το βιτριόλι. Μάλιστα, από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται να πλησιάζει την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται ο χώρος εργασίας της Ιωάννας, μόλις 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν η άτυχη 33χρονη φτάσει στη δουλειά της.

Ωστόσο, η εικόνα της δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, ο οδηγός του ταξί μετέφερε και τις δύο φορές τη γυναίκα με το βιτριόλι κοντά στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως σε νότια περιοχή του Παγκρατίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συνεργός, ο οποίος να την παρέλαβε από το σημείο ή αν είχε σπίτι εκεί.

Στην εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ μίλησε φίλος της 33χρονης, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι μαζί της στην Ισπανία πριν την επίθεση. Όπως εξηγεί, είναι οδηγός ταχύτητας και στην Ισπανία βρέθηκαν σε δοκιμές αγώνων ταχύτητας.

“Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που συνέβη αυτό. Την θυμάμαι σαν έναν χαρούμενο άνθρωπο, με ενέργεια με ταξίδια… Δεν μου είχε πει ότι την απασχολούσε κάτι”, αναφέρει. “Βρεθήκαμε παρέα, όλοι εκεί στην πίστα… Εγώ ήμουν ένας από τους πέντε που ήμασταν στην πίστα με την Ιωάννα” εξηγεί. “Δεν υπήρχε κάποιο σημάδι ανησυχίας, δεν ήταν αγχωμένη”, προσθέτει. Ακόμη, διευκρίνισε ότι καμία Αρχή δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του κι ούτε του έχει ζητηθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία να καταθέσει.