Ηλιόπουλος: Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης η κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα Υγείας

«Κάποιος πρέπει να φταίει»

«Πραγματικό κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος «το γεγονός ότι στο τέταρτο και το πέμπτο κύμα της πανδημίας, είμαστε δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

 

Κάποιος πρέπει να φταίει

Σε συνέντευξή του στον Real Fm υποστήριξε: «Σε όλο τον πλανήτη έχουμε πανδημία, σε όλο τον πλανήτη χάθηκαν άνθρωποι, όταν όμως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση κάποιος πρέπει να φταίει. Και αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας και δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπήκε στη μάχη όπως έπρεπε, συμπολίτες μας με καθυστέρηση λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται και διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Και φυσικά δεν φρόντισε η κυβέρνηση την πρωτοβάθμια υγεία όπως έπρεπε».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να κερδοσκοπεί ο ιδιωτικός τομέας» και πρόσθεσε: «Αν κάτι μας έδειξε η πανδημία – και όχι μόνο η πανδημία, αλλά και η κρίση της ακρίβειας και η κλιματική κρίση – είναι ότι χρειαζόμαστε δημόσια εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις. Όπως δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία».

Θέλει εφεδρεία τον Βελόπουλο

Απαντώντας στην ερώτηση του γιατί επιτίθεται η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το ζήτημα των αντιεμβολιαστών, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε: «Δεν θέλει να πιάσει στο στόμα της τους πραγματικούς αντιεμβολιαστές, όπως τον κ. Βελόπουλο που τον θέλει για εφεδρεία, και όπως το πραγματικό αντιεμβολιαστικό κίνημα, με το οποίο συμπορεύτηκε στο παρελθόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτείται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τώρα όχι την άνοιξη. Τώρα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. ‘Αμεσα πρέπει να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και καύσιμα. Το τρίτο που πρέπει να γίνει είναι όχι απλώς να επιδοτείται το ρεύμα, αλλά να γίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Οι λογαριασμοί έρχονται στους αγρότες μέχρι και 200% πάνω. Και ακόμη τώρα χρειάζεται ένα σχήμα ρύθμισης και διαγραφής του πανδημικού χρέους για να ανασάνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».