Νέα Ford Mustang: Για πρώτη φορά με το τελικό αμάξωμα παραγωγής (Φωτό)

Το νέο μοντέλο φαίνεται να διατηρεί το οικείο πρόσωπο της Mustang

Νίκος Μιχαλόπουλος

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ford Mustang έβδομης γενιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι περιστασιακές εμφανίσεις δοκιμαστικών μουλαριών δεν έχουν αποκαλύψει πολλά σχετικά με το στυλ, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη ματιά στην επόμενη Mustang που φοράει το αμάξωμα παραγωγής της.

Αυτό το πρωτότυπο είναι προφανώς καλά κρυμμένο κάτω από το βαρύ καμουφλάζ, αλλά μπορούμε ακόμα να δούμε το περίγραμμα μιας μάσκας παρόμοιας με τις σημερινές Mustangs πίσω από τα ελαφρύτερα καλύμματα. Το καμουφλάζ στο μπροστινό μέρος μιμείται το πρόσωπο της GT500, αλλά μην ανησυχείτε για τη νέα Mustang που υιοθετεί μια τεράστια μάσκα παρόμοια με τη BMW Σειρά 4.

Μπορούμε να δούμε έναν προφυλακτήρα που χωρίζει τη μάσκα από τους αεραγωγούς και επίσης να διακρίνουμε τους λεπτούς προβολείς που πλαισιώνουν το άνοιγμα. Συνολικά, το ρύγχος φαίνεται πιο γωνιακό και ίσως λίγο πιο επίπεδο και στενό σε σύγκριση με το αυτοκίνητο έκτης γενιάς που πωλείται σήμερα.

Προχωρώντας προς τα πίσω, το καμουφλάζ γίνεται βαρύτερο, αλλά οι πιο ανοιχτόχρωμες περιοχές γύρω από τα πίσω φώτα δείχνουν την πάνω όψη. Αρκεί να δείτε μια γνώριμη κλίση που ωστόσο δεν μοιάζει με την τρέχουσα Mustang, και ενώ αυτά τα πίσω φώτα δεν φαίνονται να είναι προδιαγραφών παραγωγής, διατηρούν την παραδοσιακή κάθετη διάταξη των τριών ράβδων. Στο προφίλ, δεν υπάρχουν πολλά να δούμε εκτός από ένα οικείο σχήμα Mustang, το οποίο είναι λογικό καθώς πιστεύουμε ότι το επόμενο «πόνυ» θα χρησιμοποιήσει μια τροποποιημένη έκδοση της τρέχουσας πλατφόρμας. Με βάση αυτές τις εικόνες, λοιπόν, θα λέγαμε ότι η νέα Mustang θα είναι μια συντηρητική εξέλιξη της σημερινής, τουλάχιστον όσον αφορά το σχεδιασμό.

Κάτω από το καπό τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα. Φήμες λένε ότι το αυτοκίνητο επόμενης γενιάς (εσωτερικά γνωστό ως S650) θα μπορούσε να διαθέτει τόσο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης όσο και τετρακίνηση. Αυτά είναι τα πρώτα που ακούγονται, μετά υπάρχει η πιθανότητα μιας πλήρως ηλεκτρικής Mustang στο εγγύς μέλλον. Η Ford θα εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της μέσα στην επόμενη δεκαετία περίπου, το ερώτημα είναι αν θα συμβεί για την έβδομη γενιά ή αν ο πλήρως εξηλεκτρισμός της θα περιμένει μέχρι το μοντέλο της όγδοης γενιάς. Στο μεταξύ, ο Coyote V8 και οι υπερτροφοδοτούμενοι τετρακύλινδροι κινητήρες πρέπει να αντέχουν, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον.

Πόσο κοντά είναι η νέα Mustang; Οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι η Mustang έβδομης γενιάς μπαίνει στην παραγωγή το 2023 ως μοντέλο του 2024. Αυτό σημαίνει ότι το ντεμπούτο της μπορεί να γίνει αργότερα φέτος.