Δύσκολες στιγμές βίωσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία καταγγέλλει ότι βιάστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα (zougla), η 24χρονη αναφέρει ότι ο δικηγόρος, που βρέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας για να εκπροσωπήσει τον φερόμενο ως βιαστή, της επιτέθηκε. Επισημαίνει ότι ο δικηγόρος προσπάθησε να την τρομάξει για να κάνει πίσω. Η συμπεριφορά του, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι τον έβγαλαν από την αίθουσα που βρισκόταν η κοπέλα.
«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» τονίζει η 24χρονη και στη συνέχεια, έπειτα από παραίνεση του δημοσιογράφου για την ταυτότητα του δικηγόρου, λέει πως ήταν «Ο κύριος Αλεξόπουλος».
«Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» καταλήγει η Γεωργία Μπίκα.
Δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, απαντά ο Αλεξόπουλος
Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει έρθει σε επαφή μαζί της και πως ουδέποτε της επιτέθηκε φραστικά.
Η ανακοίνωση του κ. Αλεξόπουλου
«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1-1-2022 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ, και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της δικογραφίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου, συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους! Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι είτε όχι, κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μια υπόθεση!».