Quantcast

Παγώνη: Εγώ δεν θα κάνω self test, αλλά rapid

Οι συμβουλές της για το γιορτινό τραπέζι

Στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας και επί των ανακοινώσεων για τη διάθεση δύο δωρεάν self test προς τους πολίτες.

 

 

Η κ. Παγώνη δήλωσε πως τα self test δεν καλύπτουν 100% και σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε πως «Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μετά από δύο χρόνια».

Για το γιορτινό τραπέζι

Η κ. Παγώνη συμβούλευσε πριν το γιορτινό τραπέζι να έχει γίνει rapid test, καθώς τα self test έχουν μικρότερη αξιοπιστία.

Σημείωσε πως «είναι μεγάλη βοήθεια για να δούμε αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν, να γίνει γρήγορα η ιχνηλάτηση» και πρόσθεσε: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε τεστ, όταν αυτές τις ημέρες συναντηθούν για φαγητό δύο οικογένειες, εμβολιασμένοι, βέβαια, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι ότι εδώ που φτάσαμε, μετά τις γιορτές θα υπάρχει έξαρση της Όμικρον και στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να μας πει άλλος ότι πρέπει να κάνουμε τεστ για να συναντήσουμε συγγενείς μας, μόνοι μας πρέπει να πάμε να το κάνουμε. Μπορεί να είναι απλά τα συμπτώματα της Όμικρον, αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Είναι πυροτέχνημα που σκορπάει, δεν μπορείς να καταλάβεις από πού και πώς έρχεται. Στην χώρα μας ακόμα δεν έχει έρθει, εμείς με τη Δέλτα παλεύουμε. Η Αττική χτες είχε πάρα πολλά κρούσματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έχει μετακινηθεί και πολύς κόσμος, με τη λογική “Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό”, ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει τις προσωπικές του ευθύνες».

Τι είπε για τη μάσκα

Συνέχισε λέγοντας πως η μάσκα «σώζει ζωές, καλύπτει πάνω από 70%, είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα. Είναι απαραίτητη». Τόνισε πως πρέπει να «την κάνει υποχρεωτική ο καθένας για τον εαυτό του, μην περιμένει να βγαίνουμε εμείς στις τηλεοράσεις».

«Βαρέθηκε ο κόσμος, η λέξη “μέτρα” όποιος την ακούει πλέον “ηλεκτρίζεται”, το βλέπουμε στο νοσοκομείο και με τους ασθενείς και με τους συγγενείς. Δεν χρειάζεται να τη λέμε, όπως και τη λέξη “υποχρεωτικότητα”. Ο καθένας πλέον ξέρει, μετά από δύο χρόνια, τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί» τόνισε.

Τρίτη δόση εμβολίου

Τέλος, η κ Παγώνη σημείωσε πως «Η τρίτη δόση είναι αυτή που βοηθάει, ειδικά τα mRNA εμβόλια είναι αυτά που με τα πρώτα στοιχεία από το εξωτερικό, καλύπτουν την Όμικρον. Σε τι ποσοστό, θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία τις επόμενες ημέρες».