Βασιλακόπουλος για lockdown: Δεν θα εξαφανιστεί η πανδημία αν τα κλείσουμε όλα

Χαρακτήρισε αναπόφευκτη την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον

Στην πορεία της πανδημίας και ειδικότερα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητης Πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

 

Συνίστησε μεγάλη προσοχή στους ασθενείς όσον αφορά στις επισκέψεις τους σε ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι λειτουργούν παράνομα τα ιατρεία τους,

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής επισήμανε ότι «ότι είναι παράνομο να λειτουργεί ιατρείο ιδιώτης που είναι ανεμβολίαστος, Καλώ τους πολίτες να ακούν μόνο την ιατρική κοινότητα που ομόθυμα καλεί σε εμβολιασμό.»

Ο κ. Βασιλακόπουλος επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και στις ηλικίες κάτω των 60 χρονών και παράλληλα επισήμανε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον COVID-19, προκειμένου όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών να «θωρακιστεί» απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον.

Το lockdown δεν είναι λύση – Αναπόφευκτη η εξάπλωση της Όμικρον

Αναφορικά με το αν η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει ένα τρίτο λόκνταουν, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του «πέμπτου κύματος» της πανδημίας ο κ. Βασιλακόπουλος, είπε πώς: «Αν τα κλείσουμε όλα με lockdown δεν θα πετύχουμε εξαφάνιση της πανδημίας. Κάθε φορά το κλείσιμο είναι λιγότερο αποτελεσματικό, ενώ αντίθετα θα βοηθούσε η αύξηση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και αναφερόμενος στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους διευκρίνισε:

Το rapid test δεν έχει διαφορετική λειτουργία από το self test, αφού η μόνη διαφορά είναι ότι το κάνουν επαγγελματίες υγείας σε μεγαλύτερο βάθος εντός της ρινικής κοιλότητας, είπε ο πνευμονολόγος.