Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στην Τουρκία

Τι ανέφερε για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία

«Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία είχε κλειστεί εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως στόχος είναι η αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ανέφερε πως η επίσκεψη καθιστά τον πρωθυπουργό εκείνον που θα μεταφέρει μηνύματα Αμερικανών και Ευρωπαίων συμμάχων στον Ρώσο Πρόεδρο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα της ενέργειας, τόνισε ότι εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια αερίου και η προμήθειά του σε χαμηλότερες τιμές.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα απέναντι στην Τουρκία και στόχος της είναι να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ακόμη, για την νέα κυβέρνηση στη Γερμανία είπε πως οι σχέσεις των κρατών στις συμμαχίες τους δεν αλλάζουν επειδή υπάρχει μια νέα κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πίεση ασκείται στην Τουρκία προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ ανέφερε πως η γειτονική χώρα δεν κάμπτεται απέναντι στις πιέσεις.

Πηγη: parapolitika.gr