Θράκη: «Έφυγε» σε ηλικία 42 ετών ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Αφησε παρακαταθήκη τους αγώνες του υπέρ της διατήρησης και ανάδειξης της πομακικής ταυτότητας

Ήταν από τους λίγες φωνές της μειονότητας στη Θράκη, που αντιστάθηκε με πείσμα και θάρρος στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας για εκτουρκισμό των Πομάκων στα ορεινά της Ροδόπης.

Ο δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, «έφυγε» την Τρίτη σε ηλικία 42 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Καραχότζα ήταν γνωστός για τους αγώνες του υπέρ της διατήρησης και ανάδειξης της πομακικής ταυτότητας, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί στο παρελθόν από φανατικούς τουρκόφρονες της μειονότητας, ενώ είχε συγκρουστεί με κύκλους του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης, ο Καραχότζα νοσηλευόταν από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Υποβλήθηκε σε εγχείρηση, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο οργανισμός του δεν άντεξε και μετά από έντεκα μέρες νοσηλείας, κατέληξε το πρωί της Τρίτης.

Ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα ήταν δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) και ιδιοκτήτης της τοπικής ενημερωτικής πύλης xanthinet.gr.

Την είδηση του θανάτου την έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα social media, ο δημοσιογράφος, εκδότης της Ενδοχώρας, και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης o Γιάννης Κουριαννίδης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του εκλιπόντα.