Πρόεδρος ΕΡΤ: Η νέα Hybrid tv θα μπορουσε να λέγεται και ERTFLIX

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, με ανάρτησή του στο facebook, ενημερώνει για τη λειτουργία της νέας υβριδικής τηλεόρασης της ΕΡΤ. 

“Θα μπορούσε να λέγεται και ERTFLIX, αλλά το νέο όνομα δεν έχει ακόμη αποφασισθεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στη γνωστή πλατφόρμα NETFLIX και συνεχίζει λέγοντας πως το νέο σύγχρονο περιβάλλον που σχεδίασαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις πλατφόρμες του Netflix, της Amazon ή της Apple. 

Πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ και μπαίνοντας στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν 24 ξένες ταινίες, 12 ξένα σήριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος και βέβαια όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας που μεταδίδεται κάθε πρωί στην ΕΡΤ2.

Εκτός από τα παραπάνω, στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει 20 ιστορικές εκπομπές αφιερώματα σε 20 σπουδαίους Έλληνες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Κάλλας, η Ελένη Βλάχου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Τσαρούχης, αναδεικνύοντας έτσι το αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στην ίδια πλατφόρμα οι τηλεθεατές μπορούν να βρουν όλες τις εκπομπές της τελευταίας εβδομάδας της ΕΡΤ, τις καθημερινές ενημερώσεις των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, όπως βέβαια και όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Η υβριδική τηλεόραση λειτουργεί μόνο μέσω κανονικής κεραίας.

Μάλιστα η ΕΡΤ για να διευκολύνει τους τηλεθεατές που έχουν νέες (smart) τηλεοράσεις, αλλά πατώντας το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ τους δεν βλέπουν την υβριδική πλατφόρμα, έχει ήδη ανεβάσει στο YouTube μικρά χρηστικά βίντεο για το πως οι πολίτες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σχετική υπηρεσία, αν αυτή δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε μοντέλου. Τα σχετικά λινκ μπορεί να τα βρει κανείς ανά μάρκα τηλεόρασης που διαθέτει ο καθένας.

Για τηλεοράσεις LG https://youtu.be/g40WHC2vaF4
Για τηλεοράσεις Samsung https://youtu.be/MG4jIXXoNoo
Για τηλεοράσεις Sony https://youtu.be/O2LBGQVzxfk
Για τηλεοράσεις Panasonic https://youtu.be/DcptccOwd1k
Για λοιπές μάρκες https://youtu.be/g0V-1F_LFiA

Δείτε την ανάρτηση του Προέδρου της ΕΡΤ: