ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος σύμβουλος του Τσίπρα αδειάζει τον Πολάκη για τα μονοκλωνικά

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και πάλι δημόσια επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, την ανάγκη να λάβει ο πρωθυπουργός «δύσκολες αποφάσεις» για την πανδημία

Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπάρχουν «δυο γραμμές» σε σχέση με τα περιβόητα μονοκλωνικά , τα οποία εξακολουθεί να κάνει παντιέρα ο Παύλος Πολάκης, παλαιότερα δε και σε βάρος της αναγκαιότητας του εμβολιασμού.

Χθες, για μια ακόμη φορά, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, δια του προφίλ του στο facebook, ανέφερε μια από τα ίδια:

«Παυλος Πολακης
18 ώρ. ·
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ …και από δω και πέρα “ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ” αν δεν ακούσετε!!!
1) Ξεκινήστε άμεσα τη χορήγηση των μονοκλωνικων και της μολνουπιραβιρης!ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ για τους επόμενους 3-4 μήνες .
Αλγόριθμος για τη χορήγηση τους ΥΠΑΡΧΕΙ!!Παρτε αυτόν που χρησιμοποιούν στη Γαλλία!!», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια όμως υπήρξε άδειασμα από τον καθηγητή αιματολογίας της Σορβόννης, συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα και εκ των τεχνοκρατών που θα στελεχώσουν το «think tank» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Σε άρθρο του με τίτλο: «Τα 11+3 μέτρα που πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα για την αποτροπή lockdown» (ieidiseis) για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μην εξελιχθεί ακόμη πιο δραματικά για τη χώρα μας η πανδημία, ελέω της μετάλλαξης Δ, ο κ. Γεροτζιάφας , ήταν πολύ ξεκάθαρος για τα μονοκλωνικά:

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα σχεδιάστηκαν έναντι του αρχικού στελέχους της Whuan και η αποτελεσματικότητά τους είναι ελαττωμένη κατά περίπου 40% έναντι του στελέχους Δ. Χρειάζεται άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι συνθηματολογία του τύπου δώστε τα φάρμακα στον λαό», έγραψε ο καθηγητής, καταλήγοντας σημείωσε τα εξής:

« Άρα χρειάζεται να γίνει μια ουσιαστική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με ευθύνη της ιατρικής κοινότητας ώστε να καταρριφθούν μύθοι που διχάζουν του πολίτες και δημιουργούν κλίμα ανάπτυξης των αντιεμβολιαστικών κύκλων».