«Αστακός» η Αθήνα για το Πολυτεχνείο: Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Εκτεταμένα τα μέτρα - Όλοι οι «Αίαντες» επί ποδός

Χρήστος Μυτιλινιός

Η περιφρούρηση των συγκεντρώσεων και των πορειών στην επέτειο του Πολυτεχνείου είναι το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επί τάπητος τίθενται τα επιχειρησιακά μέτρα και η συνεργασία που πρέπει να αναπτυχτεί ανάμεσα σε όλους του εμπλεκόμενους, ώστε να εορταστεί η επέτειος χωρίς επεισόδια.

Συζητείται το πότε θα πρέπει να παραδοθεί το Πολυτεχνείο για φύλαξη στην αστυνομία ενώ αυτό που τονίζεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, ώστε να αποφευχθούν σχέδια ακόμα και για ενδεχόμενη κατάληψη αιθουσών, πριν την έναρξη των εορτασμών.

Υπενθυμίζεται ότι εφέτος, δεν ισχύει το μέτρο που ίσχυε πέρυσι για περιορισμούς σε συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας, ενώ αρμόδιοι παράγοντες της Αστυνομίας, ισχυρίζονται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα πρόσφατα περιστατικά, τόσο των περασμένων μηνών στη Νέα Σμύρνη, όσο και το πολύ πρόσφατο συμβάν στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που εξασφάλισε τα timeline.gr, θεωρείται σίγουρο ότι τα μέτρα θα είναι εκτεταμένα, ενώ πάνω από 4.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι «Αίαντες» θα είναι επί ποδός, ενώ για την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου θα ακολουθήσουν ακόμη 2 συσκέψεις και με τη ΓΑΔΑ.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας.

Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.