Oικονόμου: Τα μέτρα είναι μια πίεση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί – Έλεγχοι και στις εκκλησίες

«Από το Σάββατο θα γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και rapid test σε όλους τους χώρους που είναι απαραίτητη η διενέργειά τους»

Στα Παραπολιτικά 90,1 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την αναχαίτιση του νέου πανδημικού κύματος.

Ειδικότερα, όπως ο ίδιος τόνισε, από το Σάββατο θα γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και rapid test σε όλους τους χώρους που είναι απαραίτητη η διενέργειά τους.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στις ανησυχίες των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, τόνισε ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό τους κοινό είναι εμβολιασμένο.

Ακόμη, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι έλεγχοι γίνονται για να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την ασφάλεια μας ενώ αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και mall, υπογραμμίζοντας πως τα μέτρα είναι μια πίεση σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως έλεγχοι θα γίνονται και στις εκκλησίες, ενώ σε ότι αφορά την τρίτη δόση είπε ότι θα πρέπει να πάμε προς αυτήν την λογική.

Πηγή: parapolitka.gr