Κορονωϊός: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα από τον Πλεύρη

Σήμερα 13.00 η ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σήμερα 13.00 η ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας.

Οι αποφάσεις για μέτρα σε ανεμβολίαστους και κόκκινες περιοχές έρχονται μετά την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ κρουσμάτων τη Δευτέρα, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως τα μέτρα θα αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και θα είναι κλιμακωτά. Ενδέχεται δηλαδή αν η κατάσταση ξεφύγει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των ανεμβολίαστων και να μην σχετίζονται μόνο με το αν θα υπάρχουν ή όχι προστατευτικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Τι αποφάσεις θα παρθούν για την εστίαση

Μετά και το χθεσινό ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των σχεδόν 5.500 κρουσμάτων, οι πληροφορίες που έρχονται από τις κυβερνητικές συσκέψεις δείχνουν τον προβληματισμό αλλά αποκλείεται η επιβολή ενός οριζόντιου lockdown και προς το παρόν ξορκίζουν κάθε σενάριο για επιβολή περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον εμβολιασμένο πληθυσμό.

Ολα φαίνεται ότι θα κλειδώσουν στην σημερινή σύσκεψη που, λένε οι πληροφορίες, έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Από την κυβέρνηση απεύχονται περιορισμούς στην εστίαση και την ψυχαγωγία, καθότι μία τέτοια απόφαση όχι μόνον θα πιέζε την οικονομία και θα φρέναρε την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα θα προκαλούσε ρωγμές στην κυβέρνηση, ενόσω οι εμβολιαστικοί ρυθμοί έχουν σχεδόν “παγώσει”. Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, ουσιαστικά, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων, γεγονός αυτονόητο, και οι αυξημένοι έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα που είναι εδώ και καιρό σε ισχύ. Αν και θεωρείται από την κυβέρνηση μία πρόταση ακόμα εκτός “τραπεζιου”, δεν αποφασίστηκαν, προς ώρας, κάποια έκτακτα και σκληρά μέτρα στις κόκκινες περιοχές, όπως π.χ. ο περιορισμός στους κλειστούς χώρους εστίασης ή ακόμη και η απαγόρευση κυκλοφορίας από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά τα μεσάνυχτα.

Κάτι που ενδεχομένως να συμβεί σήμερα και οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν αύριο. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ερωτηθείς σχετικά με τη λήψη πρόσθετων μέτρων εξαιτίας της έκρηξης στον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Οικονόμου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχώς εξετάζει την κατάσταση.

«Εξετάζουμε προσαρμογές με βάση την ένταση της πανδημίας. Οι όποιες αλλαγές θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ακόμα ότι θα σταλούν το επόμενο διάστημα SMS σε ανεμβολίαστους. «Προσπαθούμε με κάθε διαθέσιμο μέτρο να πείσουμε περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για ενίσχυση του συστήματος Υγείας».