Καταδίωξη στο Πέραμα: Δύο διαμπερή τραύματα στη σορό του 20χρονου Ρομά

Τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση

Δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα φέρει η σορός του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε στην ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, στο Πέραμα, την Παρασκευή το βράδυ.

 

 

 

Αυτό είναι το πόρισμα της νεκροτομής που διενήργησε τη Δευτέρα ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλίας Μπογιώκας.

” Η σορός φέρει δύο διαμπερή τραύματα, το έναν στο θώρακα – που έπληξε τον πνεύμονα – και ένα εξωτερικά πλάγια αριστερά στην κοιλιακή χώρα. Διαμπερές τραύμα σημαίνει πως υπάρχει πύλη εισόδου και εξόδου του βλήματος”, ανέφερε στο TheTOC.gr ο κ. Μπογιώκας, προσθέτοντας πως θανατηφόρο ήταν το τραύμα στον πνεύμονα.

Κρατούμενοι εν αναμονεί των απολογιών τους οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ
Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ παραμένουν οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πέραμα, το βράδυ της Παρασκευής, καθώς είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Την Τετάρτη θα περάσουν ξανά το κατώφλι του ανακριτή και αναμένεται να ισχυριστούν πως βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα, όταν άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου που τους εμβόλισε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 20χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ο 16χρονος συνεπιβάτης. Ο τρίτος επιβάτης του οχήματος αναζητείται ακόμα.

Βρίσκονταν ή όχι σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί;

Το κύριο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι δικαστικές αρχές είναι αν οι 35 σφαίρες που έριξαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δικαιολογήτο από τη σοβαρότητα του συμβάντος.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός ισχυρισμός των κατηγορούμενων αστυνομικών στα όσα κατέθεσαν σε προανακριτικό στάδιο.

“Μας επιτέθηκε με το αυτοκίνητο. Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσυκλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μία μοτοσυκλέτα με τον συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά, ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου”, ισχυρίστηκε ένας από τους κατηγορουμένους.