Συναγερμό στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που ζήτησε η αντιπολίτευση και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να αποδυναμώσει το αίτημά του για εξεταστική επιτροπή, και για τον λόγο αυτό σκοπεύει να ρίξει το βάρος στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και την δημοσκοπική εταιρεία OpinionPoll.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Πέμπτη, στην επιτροπή των προέδρων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαδικασία. Ο κανονισμός δεν προβλέπει διαδικασία συγχώνευσης των δυο προτάσεων, οπότε αναμένεται να συσταθούν δυο εξεταστικές επιτροπές για το ίδιο θέμα, κάτι που φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη του θεωρούν ότι με αυτή την εξέλιξη θα απαξιωθεί η δική τους πρόταση η οποία έχει συγκεκριμένη στόχευση στο να αναδείξει τις διαδικασίες για το πώς μοιράστηκε το δημόσιο χρήμα μέσω της λίστας Πέτσα.
Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ζητά από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την πρόταση του κόμματος του και στην συνέχεια η αρμόδια επιτροπή να καθορίσει τον χρόνο που θα ξεκινήσει ο έλεγχος. Ακόμα δηλαδή και από το 2015.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι τώρα η ΝΔ μιλά για το δεύτερο σκέλος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί στο θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ από κρατική επιχορήγηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος πάντως χθες στη Βουλή στο θέμα της λίστας Πέτσα έφερε και δυο συγκεκριμένα παραδείγματα για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα χρήματα.
«Μεταξύ άλλων 20.000 ευρώ δόθηκαν στο Βεργίνα TV, κανάλι του κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο ισχυρίζονται πως Σόρος και Γκέιτς θέλουν τον εμβολιασμό. Ή σε κανάλι της Θράκης που δόθηκαν 16.000 ευρώ για να λέει πως στόχος της πανδημίας είναι να πεθάνουν 15.000 παιδιά για να παραχθεί ένα κιλό αδρενόχωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι «ο τρόπος που μέσα από τις λίστες Πέτσα ενισχύθηκαν τα ΜΜΕ αποτελεί κάτι θεσμικά και δημοκρατικά απαράδεκτο. Δημόσιο χρήμα χορηγήθηκε με βασικό κριτήριο τις κυβερνητικές συμπάθειες».
Και πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος: «δεν έλειψαν περιπτώσεις στις οποίες Μέσα Ενημέρωσης που συστηματικά μεταδίδουν υλικό ενάντια στα εμβόλια και στη χρήση μάσκας, ενισχύθηκαν από μία καμπάνια που υποτίθεται ότι είχε ως στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
Τόσο η λίστα Πέτσα όσο και οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με συγκεκριμένη δημοσκοπική εταιρεία, την Opinion Poll, έχουν κάνει το γύρο της Ευρώπης. Διεθνή ΜΜΕ έχουν ανακαλύψει ότι στην Ελλάδα κυβερνά ένας μικρός Κουρτς».
Πηγή: parapolitika.gr