Την άποψη πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έπρεπε να έχει διαγραφεί από τη ΝΔ εδώ και 15 ημέρες εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Θα έπρεπε να είχε γίνει 15 ημέρες πριν η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ, όταν η κυβέρνηση τον κάλυπτε παρ’ ότι δημοσίευσε στοιχεία νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή. Χθες, βέβαια, ξεπέρασε τον εαυτό του λέγοντας ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους. Το βασικό ερώτημα είναι το πώς στελέχη της ΝΔ που το 2000 δεν θα μπαίνανε καν στα ψηφοδέλτια, σήμερα είναι κορυφαίοι υπουργοί. Και αναρωτιέμαι, είναι ο κ. Πλεύρης λιγότερο ακροδεξιός από τον κ. Μπογδάνο;», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.
Μάλιστα, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στη Σταυρούπολη, έκανε λόγο για “εσωκομματικές αντιφάσεις στη ΝΔ”: “Ο κ. Δένδιας είχε μιλήσει από τότε για επιθέσεις νεοναζί, ενόσω η κα Κεραμέως δεν μπορούσε καν να πει τη λέξη, και κυβερνητικά στελέχη κρατούσαν στάση ίσων αποστάσεων”.
Για την ελληνογαλλική συμφωνία ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τόσο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ όσο και στον ALPHA, ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη συμφωνία αν δεν αλλάξουν τα άρθρα 2 και 18 παρ. Ι ειδικά».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταψηφίσει μια συμφωνία που στέλνει ελληνικό στρατό σε επιχειρήσεις εναντίον ακραίων ισλαμιστών στην Αφρική, η εμπλοκή σε τέτοιες επιχειρήσεις αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της», διεμήνυσε.
“Το άρθρο 2 εξαιρεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα από τη γαλλική αμυντική συμμετοχή στα δικά μας σύνορα και ‘μεις θα τρέχουμε στη Αφρική, να στείλουμε ελληνικές δυνάμεις εκεί που η Γαλλία έχει μέτωπα με ισλαμιστικές οργανώσεις! Αυτό απειλεί την ασφάλεια της χώρας!”, εξήγησε ο Ν. Ηλιόπουλος και συνέχισε: “Το άρθρο 18Ι αλλάζει συνολικά το αμυντικό δόγμα της χώρας, καθώς λέει ότι ελληνικές δυνάμεις μπορούν να συμμετάσχουν σε υπό γαλλική διοίκηση στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται στην περιοχή του Σαχέλ -μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στην Αφρική, στην οποία ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις”.
Μάλιστα υπογράμμισε: “Ούτε η δεξιά κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν πήρε την απόφαση να στείλει ελληνικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή όταν έγινε η εισβολή στο Αφγανιστάν”.
“Καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να πηγαίνει σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών στην Αφρική. Και νομίζω ότι κανένας σώφρον πολίτης δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις με ακραία ισλαμιστικά δίκτυα σε ξένα εδάφη, γεγονός που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας”, δήλωσε και στις δύο συνεντεύξεις του ο εκπρόσωπος Τύπου.
“Έχοντας θέσει εξαρχής αυτές τις δύο προϋποθέσεις και στο βαθμό που –όπως φαίνεται- τα δύο αυτά εξαιρετικά προβληματικά σημεία της συμφωνίας δεν θα αλλάξουν, θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία”, ξεκαθάρισε, τονίζοντας: “Αυτή τη στιγμή το μεγάλο έλλειμμα που έχει η χώρα –και αυτό δεν το αλλάζει η προμήθεια εξοπλισμών- είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ειδικά για το ζήτημα της Χάγης, έχει γίνει απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται να προχωρήσει λόγω των εσωκομματικών προβλημάτων που έχει με τον κ. Σαμαρά”.
Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων δημόσιας υγείας: “Κινδυνεύουμε να ζήσουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα γιατί η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στον εμβολιασμό και αρνείται να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας”.