“Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις και τελικά έφερε ραγδαία μείωση στα εισοδήματα των πολιτών και στην αγοραστική τους δύναμη”, δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, στον FLASH 99,4 Θεσσαλονίκης, και έκανε λόγο για έκρηξη τιμών στα προϊόντα καταλογίζοντας αδράνεια στην κυβέρνηση.
Αντίστοιχα προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός “υποσχέθηκε ασφάλεια και ζήσαμε μία κατάσταση ακραίας εγκληματικότητας, υποσχέθηκε επιτελικότητα και ζήσαμε την ακραία αναποτελεσματικότητα του κράτους στις φυσικές καταστροφές”. Ειδικότερα, αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης “είναι πολιτικά τραυματισμένος και έχει υποστεί φθορά από τη διαχείριση της πανδημίας και των πυρκαγιών, καθώς και από το φιάσκο του πρόσφατου ανασχηματισμού”, σχολιάζοντας ότι “όλα γίνονται με επικοινωνιακούς όρους”.
Επιπλέον υποστήριξε ότι “αμφισβητείται πολύ σοβαρά η αξιοπιστία των λεγομένων του και όσων πρόκειται να τάξει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς το Μεσοπρόθεσμο που συμφώνησε με την ΕΕ όχι απλά δεν περιλαμβάνει νέες φοροελαφρύνσεις, αντιθέτως έχει δεσμευτεί να σταματήσει όλα τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας και τις όποιες φοροελαφρύνσεις εφαρμόστηκαν”. “Αν λέει άλλα έξω και άλλα μέσα, είναι υποκριτικό”, είπε.
Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα ότι “η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει”, για να υπογραμμίσει ότι “η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες”. “Μέσα στην πανδημία, την πτώση του εισοδήματος και την ανεργία έρχεται και η έκρηξη των τιμών”, είπε. Σημείωσε ότι “η ιδεοληψία της ΝΔ, πως η αγορά μπορεί να αυτορρυθμίζεται και να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, την οδήγησε σε αδράνεια την οποία πληρώνουν οι πολίτες”.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση “είχε τα εργαλεία της νομοθετικής παρέμβασης και της παρέμβασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα οποία δεν αξιοποίησε επειδή σκέφτεται μόνο με όρους ιδιωτικοποιήσεων και λειτουργίας της αγοράς χωρίς κρατική παρέμβαση για την προστασία της κοινωνίας”. Προσέθεσε ότι “παρόμοια στάση κράτησε και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, όπου, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, νομοθέτησε την απόλυτη ελευθερία των τραπεζών” και πως “αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας νομοθέτησε ευκολότερες απολύσεις”.