Μουντιάλ 2022: Η ισοπαλία με τις ΗΠΑ έφερε μπελάδες για την Αγγλία – Φόβοι για ματσάρισμα με Ολλανδία

Τι αναφέρει η «Sun»

Προβληματισμός και απογοήτευση. Οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των Άγγλων μετά την κακή εμφάνιση της ομάδας τους κόντρα στις ΗΠΑ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ. Κι όλα αυτά, μετά τον άκρατο ενθουσιασμό για την 6άρα της πρεμιέρας επί του Ιράν.

 

 

 

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση των «τριών λιονταριών» ήταν πολύ χειρότερη του αναμενομένου και των προσδοκιών που υπάρχουν γι’ αυτή την ομάδα, αλλά οι Άγγλοι που ως συνήθως είναι των άκρων όταν πρόκειται για την Εθνική τους ομάδα, το πήραν πολύ βαριά. Εκτός από τις αποδοκιμασίες στο γήπεδο με το φινάλε του ματς, η κριτική είναι έντονη και στον Τύπο του Νησιού.

 


Η ανάλυση της Sun

Τι δεν πήγε καλά, γιατί δεν σκοράρει ο Κέιν, γιατί η ομάδα δεν δημιουργεί και πολλά άλλα. Η «Sun» από την πλευρά της το πήγε κι ένα βήμα παραπάνω καθώς… βλέπει πιθανό σταύρωμα με την Ολλανδία στους «16» και αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελε με τίποτα η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου τους και η λογική λέει ότι η Ολλανδία θα παραμείνει εκεί αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει με το αδύναμο Κατάρ. Η ομάδα του Φαν Χάαλ είναι ισόβαθμη με το Εκουαδόρ έχοντας από τέσσερις βαθμούς αλλά και ίδιο συντελεστή τερμάτων.

Ακόμη και να κερδίσει όμως η παρέα του Ένερ Βαλένσια στην τελευταία αγωνιστική τη Σενεγάλη, φαίνεται απίθανο να το κάνει με περισσότερα γκολ από ότι θα νικήσει πιθανότατα το Κατάρ η Ολλανδία. Έτσι, οι «οράνιε» θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρώτοι στο Α’ γκρουπ.

Κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο για την Αγγλία. Με ενδεχόμενη ισοπαλία κόντρα στην Ουαλία και νίκη του Ιράν επί των ΗΠΑ, οι Άγγλοι θα τερματίσουν δεύτεροι στον Β’ όμιλο και θα πέσουν πάνω στους Ολλανδούς. Θα πει κανείς ότι δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο αυτό και θα έχει δίκιο. Στη «Sun» πάντως φαίνεται πως έχουν… τρομοκρατηθεί με τα όσα (δεν) είδαν από την ομάδα τους το βράδυ της Παρασκευής και πλάθουν στο μυαλό τους τα χειρότερα σενάρια.

Την τελευταία φορά πάντως που Ολλανδία και Αγγλία έπαιξαν σε επίσημο ματς, τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά για τους Βρετανούς καθώς είχαν ηττηθεί με 3-1 στον ημιτελικό του Nations League το 2019.